Al ruim 40 jaar ben ik verslingerd aan het oude ambacht pottenbakken.

Over Hennie deel 2

Mijn verhaal
Ik startte mijn beroepscarrière als directiesecretaresse. Werd tijdens deze periode meegenomen naar een keramiekcursus in Rotterdam, Hier raakte ik besmet met het pottenbakvirus. Ik kreeg zelfs de sleutel van het atelier zodat ik onbeperkt op de pottenbakkersschijf kon oefenen om de draaitechniek eigen te maken.

Ik schafte mij een schopschijf aan, deed verschillende keramiek/glazuur, kunstnijverheid en scheikunde opleidingen. Deed stages bij verschillende pottenbakkers en startte uiteindelijk mijn eigen pottenbakkerij. Inmiddels gaf ik les o.a. op de cursus waar ik voor het eerst kennis had gemaakt met het ambacht, jaren bij de Volksuniversiteit en een jaar bij een lagere school. Ook werkte ik parttime bij de Koninklijke Porceleyene Fles in Delft.